CO PO MĚ CHCEŠ, PRAVDU ČI LEŽ? / What do you want, truth or false?

Srdečně Vás zveme na VERNISÁŽ Romské umělkyně VĚRY DUŽDOVÉ

You are kindly invited to the OPENING of Czech Roma Woman Artist Věra Duždová
1240608

Kurátorka / Curator: Tamara Moyzes

Vernisáž ve Středu 28. 08. 2013 v 18:00 / Opening on Wednesday 28th of August at 6 pm

Výstava proběhne: 28.08. – 08.09. 2013 / The exhibition runs from the 28th of August to the 8th of September 2013

Věra Duždová dává ve svých videích velký důraz na vlastní romské kořeny a snaží se narušovat stereotypy panující ve většinové společnosti. V její umělecké tvorbě se projevuje velký smysl pro příběh. Zachycuje vážné scény s humorem, který pomahá divákovi pochopit každodenní problémy Roma žijicího v České Republice. Věra Duždová je zakladatelka a režisérka prvního českého internetového romského zpravodajství “Hiri” na serveru www.romea.cz a držitelka ocenění “RomaReact.org”: Make a Change (in the life of Roma).

Věra Duždová’s videos emphasize her Roma origin and attempt to undermine stereotypes prevalent among the majority. Her works have a strong sense of narrative. She records serious scenes with humor that helps the viewer to imagine everyday problems of a Romany citizen of the Czech Republic. Věra Duždová is a founder and director of first Roma Internet news „Hiri“ on www.romea.cz. Winner of the “RomaReact.org” Make a Change (in the life of Roma) Award.

Výstavu jsme pro vás připravili za podpory Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze. / We have prepared the exhibition with the kind support of the U.S. Embassy in Prague.